Tortillas med stegte minutstrimler

Tortillas som Ali Baba og hans fyrretyve kammersjukker ikke ville kunne lade stå. Hentet fra 1001 nats egnsretter.

  • 45
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Stegte minutstrimler
  • 400 g minutstrimler (skinkestrimler) på ca. 1x1x5 cm
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 hel stjerneanis
  • 2 tsk tørret chili
  • ½ tsk fint salt
  • Peber
  • 4 tsk olie, fx olivenolie
  • Hummus
  • 240 g udblødte kikærter (du kan snuppe nogen fra dåse)
  • 2 spsk olie, fx olivenolie
  • 3 spsk græsk yoghurt 2%
  • 2 spsk eddike
  • 1 tsk honning
  • Saltet kål
  • ½ spidskål, ca. 400 g
  • 1 tsk salt
  • ½ bundt mynte
  • Evt. ½ bundt koriander
  • Tilbehør
  • 8 tortillas
  • 2 dl græsk yoghurt 2%
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2185
    Energi (kcal): 520
    Protein (E%): 26
    Fedt (E%): 32
    Kulhydrater (E%): 42
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Rist korianderfrø, anis og tørret chili på en tør pande. Knus dem i en lille morter eller krydderikværn. Dup minutstrimler tørt med køkkenrulle og kom i en skål. Vend med krydderierne, salt og peber og lad det trække i 15 minutter.

  • Kom kikærter i en gryde og hæld vand over, så det dækker. Kog kikærterne som anvist på pakken (dette hopper du bare over, hvis du bruger kikærter fra dåse).

  • Kom kikærter i en fooodprocessor med en smule af kogevandet eller vandet fra dåsen. Kør med olie, yoghurt, eddike og honning til en jævn hummus. Smag til med salt og peber og evt. eddike og honning.

  • Skyl spidskål og snit det helt fint. Kom det i en skål, drys med salt og peber og klem kålen lidt, så salten bliver gnedet ind i kålen. Lad den trække i 10-15 minutter.

  • Skyl mynte og koriander og hak det groft. Vend sammen med kålen.

  • Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme, der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”sszzzzs”-lyde, når kødet kommer på panden. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet, ca. 4 minutter i alt.

  • Varm tortillas og fordel lidt hummus, kål, yoghurt og kødstrimler på hver og rul dem sammen.

  • Tips

    • Smagen bliver mere intens, når hele krydderier ristes og mørtes.
    • I stedet for at købe minutstrimler (skinkestrimler) på ca. ½x½x5 cm, kan du også selv skære dem af schnitzler, koteletter uden fedtkant eller mørbrad.
    • Du kan også bruge fladbrød i stedet for tortillas – dem kan du som regel finde hos grønthandleren.