Thaisandwich

Thaisandwich - en sandwichvariant, der bør være en klassiker. Som er værdig til at vælte diverse sandwichkonger og -dronninger af pinden. Det er nemt, det er lækkert, det er sundt. Og hvis du læser tippet, så kan du se, at den også sagtens kan være lidt mere knasende-snaske-lækker - måske bare en gang imellem.

  • 40
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Thaisandwich
  • 400 g ribbenssteg, uden svær og ben
  • 1 spsk soya
  • ½ spsk fiskesauce
  • ½ spsk rød karry
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk chilisauce
  • ½ bundt forårsløg
  • ½ agurk
  • ½ Iceberg
  • ½ bundt koriander eller thaibasilikum
  • 2 spsk chilisauce
  • 2 flutes
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2455
    Energi (kcal): 587
    Protein (E%): 33
    Fedt (E%): 23
    Kulhydrater (E%): 44
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Tænd op i grillen.

  • Skær ribbensstegen i ½ cm tykke skiver og dup skiverne tørre med køkkenrulle.

  • Rør soya, fiskesauce, rød karry, tomatpuré og chillisauce sammen til en thai-bbq.

  • Pensl kødet med thai-bbq’en og grill ved middel varme, 2 minutter på hver side. Løft risten eller skru ned for gassen, så varmen bliver svagere og grill skiverne til de er gyldne og sprøde, det tager cirka 30 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.

  • Skyl og skær forårsløg og agurk i lange strimler. Skyl og snit salat. Skyl koriander og ryst vandet af.

  • Grill forårsløg to minutter.

  • Lun flutes og flæk dem. Smør med halvdelen af chilisaucen og fyld med kød og grønt. Servér den anden halvdel chilisauce som dip.

  • Tips

    • Er du til stærk mad, kan du tilsætte mere rød karry eller chili.
    • I stedet for at grille kødet kan du anvende ovn; Læg skiverne på risten i en bradepande og sæt den øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader til skiverne er gyldne og sprøde. Vend dem og steg til de er gyldne og sprøde på den anden side, det tager ca. 40 minutter. Læg skiverne på køkkenrulle ca. 1 minut.
    • Du kan også købe svinebryst i skiver – hvis de er op til 1 cm tykke, skal de have ligeså lang tid på grillen som skiverne på ½ cm.
    • Hvis du er glad for svær, kan du købe en ribbenssteg med svær. Skær sværen fra og tilbered dem separat; Skær sværen i skiver og giv dem et opkog i letsaltet vand. Hæld dem i en si og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af. Bland sværene med salt og læg dem i et ovnfast fad eller en bradepande. Steg dem ved 225 grader i cirka 20 minutter. Vend dem undervejs. Hvis de ikke er helt sprøde, kan du skrue op til 240 grader til sidst. Lad sværene dryppe af i en si eller på køkkenrulle. Med svær bliver energifordelingen således: Protein 32%, fedt 30%, kulhydrat 38% og retten indeholder 2810 kJ, hvilket svarer til 672 kcal.