Nakkefilet med quick rødkål, løgkaramel og sveske-kartofler

Løgkaramellen giver dig, OG nakkefileten, en tur i himlen og tilbage igen. På en enhjørning. Mums!

  • 130
    Minutter
  • 6
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • ½ nakkefilet, ca. 1000 g
  • Salt og peber
  • 1 lille bundt timian
  • Quick rødkål
  • 2½ dl vand
  • 2½ dl eddike
  • 2½ dl sukker
  • 1 lille bundt timian
  • 10 sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • ½ rødkål, ca. 750 g
  • Sveske-kartofler
  • 1200 g små kartofler
  • 4 tsk smør
  • 250 g svesker uden sten
  • Løgkaramel
  • 4 løg, ca. 450 g
  • 1 bundt timian, fx citrontimian
  • 30 g smør
  • ½ dl soja
  • ½ dl vand
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2820
    Energi (kcal): 680
    Protein (E%): 22
    Fedt (E%): 33
    Kulhydrater (E%): 45
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Start med kødet – dup det tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Skyl timian og fjern de groveste stængler. Gnid nakkefileten med timian og læg nogle kviste under stegen i et ildfast fad. Sæt den i en kold ovn (den fryser ikke), og tænd på 180 grader. Nakkefileten skal stege i ca. 2 timer – hvilket giver dig god tid til alt det andet og måske en lille lur? (Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader).

  • Quick-rødkål: Kog vand, eddike, sukker, timian, peberkorn og laurbærblade til en lage. Snit rødkålen fint, og kom den i en skål med den varme lage over. Sæt skålen i køleskabet og lad det trække mindst 1 time. Sigt lagen fra rødkålen inden servering. Voila – du har nu en af de super nemme klassikere.

  • Sveske-stegte kartofler: Skræl eller vask kartofler. Smelt smør. Kom kartoflerne i et ovnfast fad og fordel sveskerne imellem kartoflerne. Krydr med lidt salt og peber. Hæld smørret over og sæt fadet i ovnen. Vend et par gang undervejs, kartoflerne skal have ca. 45 minutter i alt.

  • Løgkaramel: (Den her bliver en vinder du kan bruge til alt muligt!) Pil og hak løg fint. Skyl timian. Brun smør i en gryde ved god varme, tilsæt løg og timian og steg til løgene er brune. Tilsæt soja og vand og lad det koge videre, til det har en tyk konsistens. Fjern timian og blend med en stavblender til en cremet masse. Uhhhmmmmm.

  • Tips

    • Hvis du gerne vil have rødkålen til at være mere syrlig, kan du sylte den dagen før.
    • Hvis du køber en hel nakkefilet, kan du tilberede det hele og gemme det du ikke spiser til fx en sandwich, biksemad eller pålæg. Stegetiden for en nakkefilet på 1 kg og 2 kg er ens, da den er lige tyk over hele stykket.