Rugbrødssandwich med kotelet, avokado, salat og citron-sennepscreme

En nem og hurtig opskrift med kotelet, der både dur som frokost og aftensmad, med hele danmarks kæreste eje – rugbrødet! Koteletten er heldig at være kommet i et så folkekært selskab (og det samme er rugbrødet vel egentlig, nu hvor den har fået lov at kramme en lækker kotelet). Velbekomme og god fornøjelse med din rugbrødssandwich!

  • 20
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Koteletter
  • 2 koteletter, 2 cm tykke, ca. 125 g
  • ¼ tsk salt
  • Peber
  • 2 tsk olie, fx olivenolie
  • Citron-sennepscreme
  • ½ citron, usprøjtet
  • ½ dl yoghurt naturel 10 %
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 knivspids salt
  • Peber
  • Rugbrødssandwich
  • ½ bitter salat, fx frisée, raddichio eller julesalat
  • ½ potte brøndkarse
  • ½ lille skalotteløg
  • 1 avokado
  • 4 skiver rugbrød
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2010
    Energi (kcal): 490
    Protein (E%): 30
    Fedt (E%): 30
    Kulhydrater (E%): 40
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

  • Varm olie på en pande ved god varme. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”ssszzzzss”, når du smækker kødet på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige – de skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får de en flot stegeskorpe og er stadig saftige i midten.

  • Tag koteletterne af panden og skær i tynde skiver.

  • Skyl citron. Riv skal og pres saften.

  • Rør yoghurt med sennep og revet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber.

  • Del salat i mindre stykker og pluk brøndkarse. Skyl salat og brøndkarse i koldt vand og afdryp grundigt i en sigte.

  • Pil skalotteløg og skær i tynde ringe.

  • Flæk avokadoen på langs og tag stenen ud. Fjern skallen og skær avokadoen i skiver.

  • Smør rugbrødsskiver med citron-sennepscreme og byg sandwichen med salat, avokado, koteletskiver og løgringe.

  • Tips

    • Hvis dine koteletter er 1½ cm tykke skal du først brune dem 1 minut på hver side og så stege dem 1½-2 minutter på hver side ved middel varme.
    • Hvis du er vild med chrunch, kan du riste rugbrødet.