Leverpostej med grøntsager

Smørrebrødets livret. Smagen af din barndoms madpakker. Leverpostej – en rigtig klassiker. En af de eneste typer mad, der bliver siddende, når man taber den. Og husk så; livet er så meget mere end leverpostej!

  • 60
    Minutter

  • Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 350 g hakket svinelever
  • 150 g hakket svinespæk
  • 150 g rodfrugter, fx selleri, persillerod, jordskokker
  • ½ æble, ca. 60 g
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ løg, ca. 50 g
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste frisk timian
  • 3 ansjoser
  • 1 æg
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • 1½ spsk hvedemel
  • ½ dl sødmælk
  • Tilbehør
  • Rugbrød
  • Syltede asier eller rødbeder
  • Evt. 1 kvist timian
  • Energifordeling og – indhold pr. person

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugter og æbler og skær i mindre stykker. Kom det i en gryde og hæld vand over, så det lige dækker. Kog i ca. 15 minutter, til rodfrugterne er møre.

  • Hæld vandet fra og blend rodfrugter og æble til en glat puré. Smag til med lidt salt og peber.

  • Pil løg og hvidløg og hak groft. Skyl timian og pluk bladene af. Kom løg, hvidløg og timian i en foodprocessor med ansjoser, æg og revet muskatnød og kør det til en jævn masse.

  • Hak lever og spæk og kom det i en skål med mel, salt, peber, ægge-blandingen fra foodprocessoren og kogte rodfrugter. Tilsæt mælk lidt af gangen, til du har en lind leverpostejsmasse.

  • Kom massen i små smurte forme og bag postejerne i vandbad ved 170 grader i 25-30 minutter. De skal have en flot, mørk overflade, være bagt i midten og stadig væer saftige.

  • Spis den lune leverpostej på et stykke godt rugbrød med lidt syltede asier eller rødbeder. Top evt. med skyllet og hakket timian.