Kanelstegte herregårdskoteletter med soja-svampe og sellerimos

Kanel og herregårdskoteletter lyder måske som en mærkelig kombination, men når du først har smagt det, med en lækker, blød sellerimos og soja-svampe til, vil du forstå, hvor ubeskriveligt lækkert det er.

  • 60
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 2 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk, 3-4 cm tykke.
  • 1 knivspids fint salt
  • Peber
  • 2 tsk smør
  • 1 knivspids stødt kanel
  • Sellerimos
  • 3/4 knoldselleri, ca. 850 g
  • 3 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 1 tsk smør
  • Peber
  • Sojaglaserede svampe
  • 250 g svampe, fx champignon eller porto bello
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl soja
  • 1 dl vand
  • 1 stjerneanis
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2370
    Energi (kcal): 565
    Protein (E%): 46
    Fedt (E%): 31
    Kulhydrater (E%): 23
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og lad dem stå i 15 minutter (se tip).

  • Skræl selleri og skær i tern. Kom dem i en gryde med mælk og vand. Lad det simre til sellerien er mør, det tager ca. 15 minutter i alt. Blend det med smør, til mosen er blank og glat. Smag til med salt og peber.

  • Rens svampe og skær i kvarte. Pil og hak hvidløg. Kom svampe og hvidløg i en lille gryde med soja, vand og stjerneanis. Kog til der ikke er mere væske tilbage.

  • Varm smør og kanel på en pande ved god varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter i alt, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.

  • Tips

    • Kød fra gris bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.