Friske forårsruller med gris og goma

Disse friske forårsruller er perfekte til at lave en flot anretning til dine gæster, eller hvis du blot skal gøre lidt mere ud af en smuk sommeraften. Alt hvad du har brug for finder du her, lige på nær din rulleteknik, som du heldigvis kan finde tricks til på nettet. God fornøjelse og velbekomme!

  • 50
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 600 g minutstrimler (skinkestrimler) på ca. ½x½x5 cm eller eller skær dem selv af skinkeschnitzler, svinekoteletter uden fedtkant eller svinemørbrad
  • ½ lime
  • 1 spsk soya
  • 4 tsk olie
  • ½ pakke rispapir, ca. 200 g
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 rød chili
  • 2 stk hjertesalat eller ½ Iceberg
  • 2 gulerødder
  • ½ bundt basilikum, fx thaibasilikum
  • Gomadressing
  • 3 spsk mayonnaise
  • 8 spsk skyr
  • 2 tsk tahin
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk sort sesam
  • Evt. lidt soya
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2310
    Energi (kcal): 550
    Protein (E%): 30
    Fedt (E%): 30
    Kulhydrater (E%): 40
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Skyl lime og riv skallen. Pres saften.

  • Vend kødet i limesaft og soya. Lad det trække i 5 min og hæld lagen fra (gem lagen).

  • Vend limeskal sammen med ingredienserne til dressingen og smag til med soya. Lad den trække et koldt sted.

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien på en pande ved kraftig varme – der skal være så meget gang i komfuret, at olien begynder at komme med ”ssszzzss”-lyde, når kødet smækkes på panden. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-½ minut. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-½ minut. Skru ned til middel varme og tilsæt det andet kød og lagen. Steg kødet til væsken er reduceret til en glace omkring kødet, ca. 2 minutter. Hæld kødet over på en tallerken.

  • Skyl asparges, knæk stilken over og kassér den grove ende. Skyl chili og salat. Skær asparges, salat og chili i strimler. Skræl og riv gulerødder eller skær i tynde strimler. Skyl basilikum.

  • Fyld et stort fad med varmt vand. Vend hurtigt et rispapir heri og fordel kød og grøntsager herpå. Rul dejen sammen om fyldet, til en rulle. Læg rullerne på et fad eller en tallerken, beklædt med en frysepose. Fortsæt til der ikke er mere fyld.

  • Skær rullerne i stykker ved servering – 1 eller 2 gange, afhængig af længden.

  • Tips

    • I stedet for at købe minutstrimler (skinkestrimler) på ca. ½x½x5 cm, kan du selv også skære dem af skinkeschnitzler, svinekoteletter uden fedtkant eller svinemørbrad.
    • Du kan også bruge kål eller avokado i forårsrullerne – eller hvad du lige har i grøntsagsskuffen.
    • Gomadressingen kan erstattes med soyasauce.
    • Hvis du ikke kan finde skinkestrimler, kan du skære skinkeschnitzler i skiver i stedet.
    • Hvis du gerne vil have mere syrlighed, kan du dryppe rullerne med lime en lime du halverer og steger på panden med skærefladen nedad i 5 minutter, til den har fået farve.