Flæskestegsburger

En god opskrift på en lækker flæskestegsburger går man bare aldrig galt i byen med! Om det er vinter eller sommer er ligegyldigt, for det er lidt som om, at man kan spise flæskestegburgere morgen, middag og aften året rundt (næsten i hvert fald). Så her får du endnu en helt forrygende opskrift på glæde i spiselig form - velbekomme!

  • 120
    Minutter
  • 1
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 1 skive flæskesteg af stegt svinekam, ca. 1 cm tykt, ca. 70 g
  • Rødkål
  • 25-50 g rødkål
  • ½-1 spsk sojasauce
  • Krydret mayonnaise
  • 1 spsk mayonnaise
  • Lidt worcestershire sauce
  • Salat
  • 25-50 g icebergsalat
  • ½-1 drueagurk, ca. 25-50 g
  • Tilbehør
  • 1 bolle, ca. 100 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2535
    Energi (kcal): 605
    Protein (E%): 20
    Fedt (E%): 41
    Kulhydrater (E%): 39
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Skyl og snit rødkål fint. Lynsteg på en varm pande og tilsæt sojasauce. Tag rødkålen af panden, mens den stadig har bid.

  • Smag mayonnaisen til med worcestershire sauce.

  • Skyl og snit icebergsalat.

  • Skær bollen igennem og varm den evt. på grill eller brødrister. Smør krydret mayonnaise på underbolllen, læg icebersalat på og derefter 1 skive varm eller kold flæskesteg. Læg rødkålen ovenpå samt drueagurk skåret i skrå skiver, samt overbollen.

  • Tips

    • Følg den anbefalede centrumtemperatur som står i opskriften her, og ikke den, som eventuelt er anbefalet på dit stegetermometer. Ved en centrumtemperatur mellem 62-65 grader er kødet både saftigt og mørt.
    • Flæskestegsburger med varm flæskesteg laves bedst af en nystegt flæskesteg. Det er svært at genopvarme en kold skive flæskesteg, da kødet nemt vil blive overstegt og tørt.