Satay med chili og blomkålscouscous

En lækker opskrift på satay med chili og blomkålscouscous. Opskriften er helt perfekt til at tage smagsløgene med på rundrejse hen over sommeren. Det er nemt at lave og så smager det helt fantastisk - så frem med mørbrad, chili og blomkål og gør klar til et fantastisk aftenmåltid.

  • 30
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Chilimarineret satay
  • 1 mørbrad af gris, ca. 600 g
  • 2 løg, ca. 200 g
  • 1 grøn chili
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk karry
  • 5 spsk vand
  • 1 spsk fiskesauce eller lidt salt
  • 8 bambus- eller grillspyd
  • Mynte-dip
  • ½ bundt mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl yoghurt naturel 10%
  • Salt og peber
  • Blomkålscouscous
  • 1 dl peanuts
  • ½-1 blomkål, ca. 500 g
  • 1 spsk citronsaft
  • 280 g groft brød
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2355
    Energi (kcal): 565
    Protein (E%): 33
    Fedt (E%): 32
    Kulhydrater (E%): 35
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Pil og hak løg groft. Skyl chili og skær stilken af. Blend løg med soya, grøn chili, karry og vand til en marinade. Tilsæt fiskesauce eller salt.

  • Fjern sølvsenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder. Skær kødet i 2 cm tykke skiver og vend i marinaden.

  • Tænd grillen.

  • Skyl og hak mynte. Pil og hak hvidløg. Rør yoghurt med den ene halvdel mynte og hvidløg og smag til med salt og peber.

  • Kom peanuts i en frostpose og knus dem, anvend for eksempel en kagerulle eller flaske. Skær blomkål fri for blade og skyl den. Gem evt. bladene (se tip). Riv blomkål på den grove side af et rivejern og vend sammen med peanuts, den anden halvdel mynte og hvidløg. Smag til med salt, peber og citronsaft.

  • Sæt kødet på spyd. Grill kødet ca. 8 minutter i alt, vend det hyppigt imens.

  • Lun brødet på grillen.

  • Tips

    • Hvis du syntes blomkålcouscousen skal være lun, kan du varme blomkålen i en gryde eller mikroovn.
    • Du kan skylle bladene fra blomkålen og bruge dem til anretning – de kan også spises.
    • Hvis du bruger bambusspyd kan du ligge dem i vand inden du putter kød på dem, så undgår du at de brænder på grillen.
    • I stedet for at grille spydende kan du anvende en grillpande.
    • Anvender du stegetermometer, er kødet rosa og dermed mest mørt og saftigt ved en centrumtemperatur på 62 grader.