Indisk gryde med gris og grønt

Her får du serveret en dejligt varmende og virkelig velsmagende opskrift på indisk gryde, der måske kan sende tankerne hen under varmere himmelstrøg, hvis himlen herhjemme har åbnet sig over dig

  • 30
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Indisk gryde
  • 600 g minuttern (skinkekød i tern)
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk karry, evt. madras karry
  • 1 dåse kokosmælk 6-8%, 400 ml
  • 1 dåse hakkede tomater, 400 g
  • 1 dl vand
  • 1 dl røde linser
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 rød chili
  • 1 squash, ca. 300 g
  • 1 dåse kikærter, 240 g drænet vægt
  • Tilbehør
  • 2 dl ris, gerne fuldkorn
  • Evt. yoghurt naturel
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2450
    Energi (kcal): 586
    Protein (E%): 31
    Fedt (E%): 28
    Kulhydrater (E%): 41
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kog ris som anvist på pakken.

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en stor gryde ved god varme – der skal være så meget gang i komfuret, at olien begynder at komme med ”ssszzzss”-lyde, når kødet smækkes på panden. i. Brun først halvdelen af skinketernene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt. Tag kødet op. Varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt.

  • Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt karry, rør ½ minut. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og vand. Tilsæt linser og lad retten simre under låg i 5-10 minutter.

  • Pil og hak hvidløg. Skyl forårsløg og skær i skiver. Skyl og hak chili. Skyl squash og skær i tern på 2x2 cm. Hæld vand fra kikærter.

  • Tilsæt hvidløg, forårsløg, chili, squash og kikærter til gryden og kog i 2 minutter.

  • Smag til med salt og peber – og drøm dig til Indien!

  • Tips

      • Du kan også servere retten med naanbrød…
      • Er retten for stærk, kan du tilsætte en stor spsk yoghurt natrurel.