Rugbrødssandwich med bacon

En fantastisk og nem rugbrødssandwich med bacon - mættende, lækker og sprød på samme tid. Lav den til madpakken, picnic eller en hverdagsaften. God fornøjelse.

  • 30
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 4 skiver bacon, 1 cm tykke, ca. 150 g - Køb evt. et helt stykke bacon og skær selv i skiver
  • 1 lille rødløg
  • ½ citron
  • Salt
  • 1/4 spidskål, 50-100 g
  • ½-1 spsk sød sennep, fx ravigotte sauce
  • 2 rugbrødsboller, ca. 400 g
  • 1-2 spsk ketchup
  • 1 drueagurk, ca. 50 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2395
    Energi (kcal): 570
    Protein (E%): 18
    Fedt (E%): 14
    Kulhydrater (E%): 68
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle.

  • Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter, hvis skiverne er knap 1 cm tykke. Hvis de er tyndere, er det kortere tid, og hvis de er tykkere, tager det længere tid. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

  • Mens bacon steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.

  • Pil løg og skær i tynde skiver. Vend i citronsaft og lidt salt.

  • Skyl og snit kål fint og vend i sød sennep.

  • Skær bollerne igennem og smør underbollen med ketchup. Byg burgeren med kål, stegt bacon, afdryppede rødløg, drueagurker skåret i skrå skiver. Kom overbollen på toppen.

  • Tips

    • Der kan bruges bacon i alle tykkelser.
    • Der kan bruges andre typer boller, men så mætter den ikke så meget.
    • Der kan bruges rugbrød i skiver – evt. ristet i stedet for rugbrødsboller.
    • Der kan også kommes en spejlæg evt. stegt på begge sider i sandwichen
    • Bacon afsmelter meget fedt på panden.